HomeLifeStyle3 kroky, které vám v práci výrazně pomohou

3 kroky, které vám v práci výrazně pomohou

-

Ano, je to těžké, ale takové osvobozující! Víte, že máte ve vašem seznamu úlohu, kterou nelze označit jinak než nepříjemná. Nejraději byste se jí vyhnuli, ale to se bohužel nedá. A tak ji tlačíte pěkně před sebou, někdy celé dny či dokonce týdny. Vědomě ji odkládáte na později s představou, že lze nějak zmizí … Nic takového se však nestane ai tak vás nakonec tato povinnost počká. Kolik bezesných nocí byste si ušetřili, kdybyste ji smetli ze stolu okamžitě, jak se k vám dostane. Nebude vás tak pronásledovat hodiny ani dny – příjemná představa, co říkáte … Chce to jen trochu sebezapření hned na začátku.

Práci přizpůsobte své osobnosti

Je to velmi důležité – pokud si najdete práci, ve které musíte neustále zápasit se svou povahou, je to věčné trápení. Pokud jste extrovert, zřejmě vás práce, ve které jste 8 hodin zavřená sama v kanceláři, neuspokojí. A platí to i naopak – pokud máte ráda ve všem pořádek, věci máte naplánováno na několik týdnů dopředu a překvapení nesnášíte – asi se nevyberete pracovat do umělecké branže … Poznejte sama sebe a své preference, aby se vám v kariéře dařilo a zejména abyste byly spokojená a práce vás těšila.

Nestěžujte se, věci řešte

Mnoho času i energie v práci či mimo ni ztrácíme stesky na to, co se nám nelíbí – příliš mnoho povinností, málo kompetencí, slabý plat, nevrlí kolegové … Pokud patříte do kategorie lidí, kteří si nejdříve všimnou všechno špatné a to je dokáže zcela pohltit, musíte se vzpamatovat. Samozřejmě, ne všechno v práci je a ani nebude ideální, ale přece mnoho z toho máte ve svých rukou. Můžete věci měnit, snažit se o lepší práci, hledat něco, co se vám bude líbit. Stížnosti na všechno a všechny unavují nejen okolí, ale otravují vaši duši.

Mohlo by Vás zajímat

spot_img